Analiza provedbe mjere za potpore održavanju suhozida

Udruga Dragodid u partnerstvu s LAG-om More 249 i stručnjacima s Agronomskog fakulteta u Zagrebu izrađuje analizu učinkovitosti operacije 10.1.10. Održavanje suhozida u mjeri 10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Izradu analize financira Nacionalna ruralna mreža putem ovogodišnjeg poziva za projekte članova koji doprinose poboljšanju kvalitete provedbe Programa. Analizu će izraditi Goran Andlar, docent Agronomskog fakulteta, koji je doktorirao na temi iznimnih kulturnih krajobraza primorske Hrvatske, i koji se niz godina u znanstvenom i stručnom smislu bavi temama jadranskih suhozida.

Cilj ove analize je zaključiti koliko je operacija učinkovita i koje su preporuke za poboljšanje i prilagodbu stvarnim uvjetima na terenu. U tu ćemo svrhu kontaktirati različite relevantne dionike: poljoprivrednike korisnike mjere, stručnjake agronome, predstavnike tijela koje sastavljaju i provode mjeru te ostale relevantne stručnjake za pitanje suhozida u okolišu.

Analiza će biti izrađena i objavljena do kraja studenoga 2022.

Screenshot_5

Screenshot_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN