Dragodid u Amsterdamu

Evo da prije odlaska na radionice stavimo nešto i sa kongresa EUROPA NOSTRA u Amsterdamu 9.-10.6.2011. Slike sa dodjele nagrade i prezentacija na engleskom.

Od 8.-10.6.2011. održan je Heritage Congress u Amsterdamu, središnji događaj EUROPA NOSTRA sezone, sa dodjelom Nagrade Europske unije za kulturnu baštinu – EUROPA NOSTRA AWARD 2011 i popratnim programom radionica, panel diskusija, studijskih posjeta itd. Mi smo kao ovogodišnji laureat sudjelovali prezentacijom i štandom na “Excellence fairu”, u bivšoj amsterdamskoj plinari koja je rekonstruirana u kulturni i multimedijalni prostor.

Dan poslije održana je svečanost u amsterdamskoj koncertnoj dvorani gdje su nam Andruolla Vassiliou iz Europske komisije i Placido Domingo, predsjednik Europe Nostre, dodijelili kipić i plaketu. U našoj kategoriji “Education, training and awareness-raising” nagradu je dobilo još 6 projekata, a Grand prix su odnijeli Englezi iz Weald & Downland Open Air Museuma.


iz službene galerije EUROPA NOSTRA

Zanimljivo je bilo družiti se sa svim tim entuzijastima i vrhunskim stručnjacima za kulturnu baštinu, od kojih su mnogi zaista dragi i živopisni likovi. Među svima svakako se izdvajao Szymon Modrzejewski, pankerski veteran iz Poljske i dobitnik Grand prixa za “Dedicated service”, neobičan lik koji je sa volonterima unazad 25 godine obnovio skoro 1500 spomenika po napuštenim grobljima u jugoistočnoj Poljskoj.

Eto, toliko. Mnogi su nas pohvalili za prezentaciju, koju sa engleskim titlovima možete skinuti ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN