Drugi put na psihijatriji

Na poziv ravnateljice Psihijatrijske bolnice Rab dr. Vesne Šendule-Jengić i našeg prijatelja Luke Jelušića gradili smo jedan podzid u krugu bolnice, sa osobljem bolnice i studentima Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Foto: Filip Šrajer i Vilma Stopfer
Tekst: Filip Šrajer 

Na poziv ravnateljice Psihijatrijske bolnice Rab dr. Vesne Šendule-Jengić i našeg prijatelja krajobraznog arhitekta Luke Jelušića ove smo subote gradili jedan podzid u krugu bolnice, sa osobljem bolnice i studentima Medicinskog fakulteta u Rijeci.


Podzid smo radili na mjestu gdje je nekad davno i bio jedan takav, što se dalo zaključiti po ostacima kamena i profilu terena.


Radilo se od 8.30 do 14 i još nešto malo predvečer, ugradili smo blizu deset kubika rapskog žutog pješčenjaka i još 5 kubika škalje. Svi su prionuli udarnički, tako da su sutra mnoge boljele ruke i noge i leđa.


Bili su nam jako dobri domaćini, na ovoj slici gore lica se blistaju od finih fritula.


Najbolji učinak, estetski i količinski, očekivano su imali seniori iz redova osoblja bolnice 🙂 U podzid su ugrađene dvije niše za sjedenje…i ležanje.


Inače, na Rabu se suhozid kaže mocira (taj je naziv uobičajen na zadarskom području, ali sa naglaskom na o, dok je ovdje naglasak na i), dok riječ gromača označava gomilu kamena.


U šetnji Kamporom, naišli smo na zanimljive mocire koje još uvijek služe kao obaloutvrde povremenih vodotoka (usprkos najnovijim majstorijama Hrvatskih voda u betonu), te fenomenalno kameno spomen groblje žrtvama kamporskog logora koje je projektirao poznati slovenski arhitekt Edvard Ravnikar. U dolasku i odlasku sa otoka vidjeli smo i križ koji su nedavno sagradili branitelji i drugi volonteri predvođeni majstorima sa Paga.


Uz ovu galerijicu naših fotki, zgodan slajdšou sa muzikom može se pogledati i na stranicama Bolnice

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN