Mladi i tradicionalne tehnike gradnje

Od 1. svibnja ove godine Dragodid je partner u europskom projektu Building a Sustainable Future - Youth and Traditional Construction Techniques. Glavna projektna aktivnost će biti razmjena mladih u portugalskom selu Uva.

Basuf_photo
Od 1. svibnja ove godine Dragodid je partner u europskom projektu Building a Sustainable Future – Youth and Traditional Construction Techniques koji provodi portugalska udruga Palombar i koji se, kako mu ime kaže, bavi odnosom mladih i tradicionalnih tehnika gradnje. Ostali partneri u projektu su nama vrlo dobro znani Union REMPART – francuska baštinska mreža s kojom surađujemo svake godine na našoj ljetnoj suhozidnoj radionici Petrebišća, te rumunjska udruga Dala Foundation koji se bave obnovom tradicionalnog nomadskog sela u Rumunjskoj. Okupila se zanimljiva ekipa raznolikih pozadina i priča, a sličnih misija – potaknuti mlade na upoznavanje baštine kroz teoriju i praksu.

Glavna projektna aktivnost će biti razmjena mladih u portugalskom selu Uva koje je udruga Palombar oživila svojim raznovrsnim aktivnostima s lokalnim stanovništvom i međunarodnim tematskim radionicama temeljenim na obnovi prirodne i kulturne baštine. U periodu od 28. lipnja do 12. srpnja 2016. 23 sudionika će dijeliti iskustva svojih zemalja i organizacija na temu tradicionalnih tehnika gradnje, a pet Dragodidaša i Dragodidašica će s europskim kolegama podijeliti sve što znaju i umiju a vezano je uz suhozid. Mi jedva čekamo sudjelovati i na povratku podijeliti sa svima koje zanima što smo na razmjeni doznali i naučili te što smo imali priliku naučiti druge.

Plakat možete preuzeti ovdje > BaSuF_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN