Suhozidna radionica u Parku skulptura Dubrova (LABIN,19-21.06)

iži nam se sunčani (produženi) lipanjski vikend kojeg možete sa obitelji i prijateljima provesti u Parku skulptura Dubrova. Udruga Mediteranski kiparski simpozij u suradnji s partnerima, udrugom Dragodid te Društvom za istraživanje i potporu, organizira niz događanja za sve uzraste. Centralni događaj je radionica suhozidne gradnje tijekom koje će se obnavljati dio oštećenog suhozida iz smjera igrališta NK Iskre prema skulpturi Tomislava Kauzlarića “Odavde do vječnosti i natrag”. Osim obnove, sudionici će imati priliku steći znanja i gradnje suhozida, koji će se graditi od kraja dionice Bijele ceste Ivana Picelja “Bijela cesta u negativu” prema postojećem suhozidu, koji je trenutno sakriven među borovima. Na taj način urediti će se dva ulaza za pješake i bicikliste, sa južne strane i sa zapadne strane Parka.

 

Prijave na radionicu suhozidne gradnje zaprimaju se do petka 19.06. putem obrasca — https://forms.gle/karcVZqTi9eYSRKS6.

 

U petak moguće je obići teren i upoznati majstore suhozidne gradnje, kako bi se što bolje pripremili za radionicu. Radionica započinje u subotu u 9:00 sati a odvijati će se prema sljedećem programu.

Gradimo_Park-program_dogadanja (1)

“Očekujemo vas u velikom broju, pripremili smo različite aktivnosti jer smo željeli pokazati da u Parku možete uživati na različite načine. Raduje me veliki interes za sudjelovanjem na radionici suhozidne gradnje. Suhozid, kamen je duboko ukorijenjen u naš identitet i drago nam je što ćemo uz pomoć majstora iz Dragodida prenijeti to znanje na preko 30 ljudi.”- izjavila je Gloria Sellan, voditeljica projekta.

 

U subotu, udruga MKS organizira nekoliko popratnih događanja. U 11:00 možete sudjelovati na edukativnoj radionici za djecu i mlade, prilagođenoj za djecu i mlade sa posebnim potrebama i okušati se u gradnji suhozida i učenju o važnosti suhozida, tradiciji takve gradnje na Mediteranu. U goste nam dolaze članovi i volonteri udruge DIP i udruge SRCE iz Rijeke. Pozivamo vas da ih upoznate i da se zajedno podružimo.

 

Nakon ručka, dolaze nam u goste članice udruge žena Mendula Sv.Nedelja koje će nuditi tradicionalne kolaciće, a u hladu amfiteatra Dolac moći ćete uživati u poeziji na labinskoj cakavici. Udruge je nedavno izdala zbirku pjesama koju možete ponijeti kući uz donaciju.

 

Za one željne upoznavanja Parka i njegovih autora, organiziramo stručno vodstvo uz našu vodičkinju i povjesničarku umjetnosti Vedranu Juričić. Paralelno će se održavati kreativna radionica za djecu i mlade pod vodstvom Glorie Sellan, magistre likovne pedagogije. Tema su naravno skulpture.

 

Za one željne rekreacije i natjecateljskog duha, organiziramo “Lov na gromaču”, igru tijekom koje će se timovi natjecati u sakupljanju kamena i istraživanju Parka koji će se koristiti za gradnju suhozida. Za pobjednički tim osigurati ćemo prigodnu nagradu.

 

Nedjelja je rezervirana za završavanje suhozida, šetnju parkom ili piknik na otvorenom, na vama je da birate.

 

“Ovo je naša prva organizirana aktivnosti u Parku, planirali smo organizirati navedeno još u ožujku no nažalost epidemija nas je malo usporila. Zahvaljujemo Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva što je prepoznala ovaj projekt te što nam je pružala potporu cijelo ovo vrijeme. Jako mi je drago što možemo ugostiti veći broj ljudi, a pritom poštivati sve mjere koje su na snazi”. – rekla je Renata Kiršić, predsjednica udruge.

 

Sve aktivnosti odvijaju se uz pridržavanje mjera distanciranja. Organizator će osigurati dezinfekcijsko sredstvo i rukavice za sve aktivnosti u kojima je takva oprema potrebna. Molimo da ostanete doma ukoliko imate povišenu temperaturu ili druge simptome koje bi mogle upućivati na zarazu.

 

Sudjelovanje na aktivnostima je besplatno. Molimo da automobile parkirate na parkiralištu pokraj informativnog centra “Kocke”. Molimo da poštujete Pravila ponašanja u Parku.

 

Projekt “Gradimo Park – obnova suhozida u Parku skulptura Dubrova” financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina, Mali projekti za bolje sutra.

 

 

Kontakt za medije

Renata Kiršić, predsjednica

E: rkirsic@gmail.com

M: +385922989595

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN