Moj kažun – La mia casita X. već u punom jeku

Dođite u park kažuna i probudite istraživača u sebi, naučite nešto novo o istarskoj suhogradnji i bogatoj ostavštini naših predaka, i uživajte u prirodi na čistom zraku punim plućima!

U Vodnjanu se već naveliko zida u sklopu jubilarne desete akcije Moj kažun. Akcija traje do 28.5. te su svi pozvani pridružiti se ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Poziv prenosimo u potpunosti:

moj kažun 4

10. AKCIJA “MOJ KAŽUN – LA MIA CASITA” : 13.-28.05.2016.

Pozivamo vas da i ove godine zakoračite putem kažuna i starih istarskih suhozida, u perioduod 13. do 28. svibnja 2016. godine.
Osim pokaznih radionica za gradnju kažuna i suhozida u kojima može sudjelovati svaki posjetitelj, besplatne vožnje turističkim vlakićem i bumbarbike maratona (dvije rute: 10 km- mini, 20 km – maxi), ove godine pripremili smo za vas brojne novitete!

Za sve vas avanturiste istraživačkog duha osmislili smo potragu za blagom na biciklama pod nazivom „U potrazi za … kamenom“. Kako biste otkrili koje vas to blago očekuje na kraju potrage dođite u „park kažuna“ u Vodnjanu te se pridružite zanimljivoj potrazi duž 20 km duge staze!

Novi program akcije za zainteresirane grupe petkom (vrtići, škole..), uz prethodnu najavu, nosi naziv ″Tragom Bartolomea Biasoletta″. Djeca će putem ovog programa imati priliku upoznati se sa biljnim svijetom zavičaja i njegovim značenjem za život čovjeka te radom i postignućima našeg sugrađanina B. Biasoletta.

Ove godine pokazne radionice za gradnju suhozida i kažuna petkom će održati u Galižani na lokaciji „Carignan“, a subotom ćete se moći opustiti i uživati u besplatnoj vožnji turističkim vlakićem kroz istarski krajolik, kojim ćete krenuti u otkrivanje staza i kažuna obnovljenih tijekom prošlogodišnjih akcija.

U sklopu 10-te po redu akcije „Moj kažun – La mia casita“ 15.05.2016. obilježiti ćemo„Međunarodni dan obitelji“ u „parku kažuna“ u suradnji sa društvom Naša djeca Vodnjan.

Dođite u park kažuna i probudite istraživača u sebi, naučite nešto novo o istarskoj suhogradnji i bogatoj ostavštini naših predaka, i uživajte u prirodi na čistom zraku punim plućima!

Svi detalji vezani uz program ovogodišnje akcije biti će objavljeni na facebook stranici „Moj kažun – La mia casita“.

Vidimo se u Vodnjanu na 10-toj akciji „Moj kažun – La mia casita“ !

Dobrodošli – Benvenuti!

moj kažun 1

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR