Murter ponovno osvaja Modrave

U želji i potrebi da ponovno dođu do svojih maslina u nekada najvećem masliniku na istočnom Jadranu, Murterini i Betinjani krenuli su u odlučnu kampanju uređivanja zapuštenih puteva i parcela. I ovoga vikenda 14.-15.12. Udruga Modrave Murter-Betina koristi lijepo vrijeme i organizira suhozidnu radnu akciju u uvali Kalebić uz samu magistralu.

Modrave su jedinstveni prostor između Vranskog jezera i mora, nekada najveći maslinik istočne obale Jadrana. Njega su kroz 18. i 19. stoljeće iskrčili stanovnici otoka Murtera prebacujući se svakodnevno gajetama iz mjesta Murter i Betina u lučice na morskoj strani Modrava. U želji i potrebi da ponovno dođu do svojih maslina i svoju baštinu predstave javnosti, Murterini i Betinjani krenuli su u odlučnu kampanju uređivanja zapuštenih puteva i parcela, što naravno uključuje i puno zidanja i popravaka suhozida. I tako su suhozidne radne akcije ove su godine već nekoliko puta spojile stare, mlade, udruge, privatne vlasnike, Park prirode i goste entuzijaste iz raznih dijelova Hrvatske. I ovoga vikenda 14.-15.12. Udruga Modrave Murter-Betina koristi lijepo vrijeme i organizira suhozidnu radnu akciju u uvali Kalebić uz samu magistralu.

Facebook galeriju sa prošlotjedne akcije pogledajte na https://www.facebook.com/udruga.modravemurterbetina/media_set?set=a.1432528560297099.1073741836.100006199052514&type=1

 

 

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR