Novi prilozi na Suhozid.hr

Izdvajamo priloge suradnika sa sjevernog Jadrana - Jele i Dragice Veljačić iz Sv. Jurja kod Senja, Dinka Gubića iz Pazina, te Nadira Mavrovića sa Lošinja.

U posljednjih mjesec-dva Suhozid.hr dobio je nekoliko desetaka vrijednih unosa zahvaljujući trudu naših novih suradnika sa sjevernog Jadrana:


foto: Suhozidi Sv.Jurja – Splinska draga (Dragica Veljačić)
Jela i Dragica Veljačić iz Sv. Jurja kod Senja šalju putem e-maila seriju fotografija građevina i ambijenata velebitskog podgorja u okolici njihovog mjesta.


foto: Suhozid kod Tondolona (Dinko Gubić)
Fotografije Dinka Gubića svojom kvalitetom odaju iskusnog i dobro opremljenog znalca, a motivima poznavanje povijesti i interes za baštinu. Na njih smo naišli pregledavajući servis Panoramio, a autor se rado odazvao pozivu i na Suhozid.hr sam postavio velik broj fotki snimljenih diljem Istre ali i drugdje.


foto: Mergar kod Ustrina (Nadir Mavrović)
Sa fotkama Nadira Mavrovića upoznali smo se putem publikacija poput Tradicijsko ovčarstvo otoka Cresa i njegove galerije na internetu (posebno obratite pažnju na slike creskih ovčara u galeriji Ljudi mog otoka). Među fotografijama koje nam je autor poslao ima i zračnih fotografija koje su nam uvijek dragocjene u proučavanju krajolika i njegovih promjena.

Svim autorima poslali smo primjerak knjižice Gradimo u kamenu.

 

 

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR