Waldorfska Škola, treći put

Foto: Ante Senjanović

Krajem prošlog mjeseca naša ekipa vratila se u Rijeku izvesti radionicu u dvorištu Waldorfske škole. Dvorište se nalazi u malenoj oazi zelenila ispod riječkog skate-parka, na terasiranom terenu podzidanom i opasanom suhoziđem. Ovakvi prostori bili su uobičajena pojava u cijelom primorju, čak i u urbanom okruženju Rijeke, no danas ubrazano nestaju radi izmjena prostornih planova i smanjene potrebe za vrtovima i agrikluturom unutar grada. Upravo ovdje polaznici Waldorfske škole provode sate praktične nastave iz vrtlarstva, hortikulture i sličnih područja što je i u skladu sa njihovim kurikulumom i nastavnim planom.

Cilj radionice bio je presložiti granične zidove između terena radi njihove dotrajalosti i zapuštenosti, te isto tako presložiti dvostruki zid na ulaznoj strani u teren i podići ga na njegovu originalnu visinu. Kao i uvijek, osim samog suhozidanja bilo je potrebno uključiti lokalnu zajednicu i ostale zainteresirane u cijeli proces sa svrhom daljnjeg prijenosa znanja zidanja i popularizacije vještine kao takve. U izvedbi su nam od velike pomoći bili roditelji, profesori  i pokoji polaznik Waldorfske škole, te im ovim putem želimo zahvaliti na suradnji i ukazanom povjerenju.

Kroz tri dana predviđena za izvedbu ovog projekta postigli smo postavljene ciljeve i ugodno se podružili unatoč vremenu koje nam nije išlo na ruku.

Kako cijela stvar na kraju izgleda, a i kako je izgledala pogledajte u fotografijama sa radionice.

1
Prije/poslije 1

2
Prije/poslije 2

3
4Final


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN