Dragodid izgradio ognjište za Ornitološki kamp na Učki

Pogledajte time lapse filmić izgradnje suhozidnog ognjišta u tehnici nepravog svoda! Majstori: Miše i Grga, lokacija: BIOM-ov ornitološki kamp na Učki, termin:rujan 2013.

Već duže vrijeme gajimo vrlo konstruktivnu i srdačnu suradnju s našim prijateljima iz udruge za biološka istraživanja – BIOM. Osim što nam se interesi na području krških staništa i antropogenih krajolika preklapaju, u Dragodidu posebno cijenimo što su ove djevojke i momci pravi terenci, spremni da provedu i po nekoliko tjedana u šatoru tijekom svojih istraživanja.

Jedan od glavnih BIOM-ovih terena je Ornitološki kamp na Učki, koji se već devetu godinu za redom održava na lokalitetu Rovozna, oko 5 km južno od nama dragih Petrebišća. Kamp od ove godine traje čak 50 dana te se pojavila potreba da se u njemu trajnije uredi neka životna infrastruktura. Jedan od prioriteta iz perspektive sigurnosti i komfora bilo je i zatvoreno ognjište. Vidjevši naše rješenje istog na Petrebišćima, BIOM-ovci su poželjeli jedan sličan kamin od lokalnog, biorazgradivog i reciklirajućeg materijala – suhozida.

Sa velikom smo se radošću odazvali na njihov poziv a rezultat možete vidjeti u time lapse filmiću uz tekst, kojeg je napravio naš prijatelj Roman Martin!

 

Jedan komentar

  1. Hvala Miše i Grga na kratkoj ali učinkovitoj radnoj prezentaciji. Vjerojatno se vidimo na nekoj od radionica;)
    Bilo je časno učiti od majstora.

    Roman

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR