Godišnji izvještaj o radu udruge za 2022.

U 2022., udruga DRAGODID je uspješno provela još jedno Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida, započela trogodišnji projekt mapiranja i obnove krških lokvi i bunara Still Water Revival, izradila Priručnik za izradu slamnatog krova, organizirala trinaestu uzastopnu baštinsku ljetnu školu Petrebišća, i uspješno provodila svoje ciljeve: istraživanje i reaktualizaciju suhozidnog graditeljstva i ostalih tradicijskih graditeljskih tehnika kao temelja za održivi razvoj i očuvanje okoliša te zaštitu materijalne i nematerijalne kulturne baštine.

Najatraktivnija i najbrojnija aktivnost i dalje su edukativne suhozidne radionice. U 2022. udruga je vodila njih čak četrdesetak na obali, otocima, u dalmatinskom zaleđu. Izdvajamo nekoliko reportaža s radionica u nastavku i pozivamo vas da se i 2023. priključite onima koje su vam blizu!

• Vrdovo, Dinara, (+ drugi put) 12.-13. ožujka; 23.-24. rujna, u organizaciji udruge BIOM i Dragodida
  • Kamenjak, 16.-20. ožujka, u organizaciji JU Kamenjak
  • Praputnjak, 7.-8. svibnja, u organizaciji udruge Praputnjak – kulturni krajolik
  • Drvenik, 13.-15. svibnja, u organizaciji TZ Drvenik
  • Lubenice, Cres, (+drugi put) 11.-12. lipnja; 10.-11. rujna, u organizaciji Zavičajnog društva Gerbin
  • Starogradsko polje, Hvar, 1.-10. rujna, u organizaciji Agencije za upravljanje Starogradskim poljem
  • Zlarinska lokvica, 23.-25. rujna, u organizaciji TZ Zlarin i udruge Tatavaka
  • selo Dragodid, 29. rujna – 2. listopada, u organizaciji udruge Dragodid
  • Veliki Godinj, 3. listopada, u organizaciji udruge Dragodid
  • Brusnik, 4. listopada, u organizaciji udruge Geopark – Viški arhipelag

Dragodid je 2022. ispratio s 95 članica i članova (popis). Ante Senjanović je predsjednik, a osim njega u upravnom odboru su bili Maja Flajsig, Miran Križanić, Jelena Kulušić i Filip Šrajer. Julia Bakota Švencbir je koordinatorica, a udruga veliki dio svojih aktivnosti obavlja zahvaljujući dugotrajnom volontiranju svojih članova.

Prihodi i rashodi u 2022:

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR