Dobrovoljnim radom vatrogasaca izgrađen prvi križ na Kornatu

Na inicijativu udruge Suhozid iz Kolana vatrogasci iz svih 5 DVD-a otoka Paga izgradili su prvi križ u spomen poginulim vatrogascima. "Ne bih imao niti desetinu zadovoljstva da ovo radi netko po nekakvom ugovoru iz javne nabave.." kaže Nikola Bašić, autor idejnog rješenja spomen obilježja.


slika iz Slobodne Dalmacije

Na inicijativu udruge Suhozid iz Kolana vatrogasci iz svih 5 DVD-a otoka Paga izgradili su prvi križ u spomen poginulim vatrogascima.

“Ne bih imao niti desetinu zadovoljstva da ovo radi netko po nekakvom ugovoru iz javne nabave..” kaže Nikola Bašić, autor idejnog rješenja spomen obilježja.

pogledaj i ovo:

Jadran Kale je na blogu o otocima načeo zanimljivu temu o izmijenjenoj ulozi suhozida u suvremenom krajoliku:

“Suhozid kao kornatsko kulturno dobro, tipologizirano u još uvijek jedinoj analizi svoje vrste iz pera Svena Kulušića, i suhozid kao kornatski spomenik s arhitektonskog stola Nikole Bašića, braća su čije će odrastanje biti zanimljivo pratiti.”

2 Comments

  1. […] najboljim što suhozidna Hrvatska trenutno ima. Udruga “Suhozid” (glavni graditelji križeva na Kornatu) došla je u veseloj ekipi, predvođenoj Ivom Butkovićem i majstorom Ivanom Balabanićem, a Branko […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN