Na Silbi gradimo suhozid i sadimo kapare

U subotu i nedjelju, 1.-2. listopada 2016. vodimo radionicu gradnje suhozida na Silbi u koji ćemo posaditi presadnice kapara.

14440952_1376508932377623_531970556643529543_nAktivizam na našim otocima u zadnje vrijeme fokus stavlja na oživljavanje otoka i animiranje lokalne zajednice i izvan sezone, pa tako i platforma SEA Silba Environment Art širi svoje aktivnosti na listopad. Već sedmu godinu zaredom, ova umjetničko-ekološka platforma organizira razne edukacije, akcije, prezentacije, promocije, projekcije na Silbi, a ove godine su nas pozvali na jednu zanimljivu suhozidno-kaparsku suradnju koju nismo mogli odbiti.

U subotu i nedjelju, 1.-2. listopada 2016. organizirat ćemo radionicu gradnje suhozida na Silbi u koji ćemo posaditi presadnice kapara. Facebook događaj Suhozidni dio ćemo voditi mi, Dragodid, a o sadnji kapara ćemo imati priliku naučiti od g. Ratka Kovačevića, autra knjige ‘Kapar’ koji zna zašto ovoj mediteranskoj biljci toliko odgovara naoko siromašno i negostoljubivo stanište suhozida.

Stoga, ako taj vikend nemate ništa u planu, navratite na Silbu, naučite osnove gradnje u suho i posadite koju kaparu! Za više informacija i prijave na radionicu obratite se na mail: info@silba-environment-art.hr

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR