Najava: Ljetna škola Drvenik Veli 2012

Već nekoliko godina zaredom na Drveniku se održavaju ljetne škole zaštite spomenika sa suhozidnom tematikom, u suradnji Konzervatorskog odjela u Trogiru, Sveučilišta u Oregonu (SAD) i Župnog ureda sv. Jurja. Voditeljica konzervatorica Jasna Dasović nam šalje najavu ovogodišnjeg programa koji će se održati od 22. lipnja do 21. srpnja.

Obavješćujemo Vas da ovogodišnja ljetna škola zaštite spomenika na Drveniku Velom, u organizaciji Sveučilišta u Oregonu (SAD) i Župnog ureda sv. Jurja, započinje 22. lipnja i traje do 21. srpnja.

U sklopu programa provest će se dokumentiranje zaseoka Grabule, te izraditi podloga za arhitektonsko-urbanističku studiju prostora na kojem je prostorno-planskom dokumentacijom predviđena turistička zona. Teorijski okvir radionice dat će predavanja koja će pokriti širok raspon tema: od načina dokumentiranja tradicionalnih tehnika gradnje, preko metoda interpolacije u zaštićenim povijesnim jezgrama do zaštite kulturnog krajolika i definiranja kulturnog identiteta.

Svrha je projekta prikupljanje relevantnog materijala za izradu konzervatorskih smjernica za obnovu i revitalizaciju starih zaseoka Drvenika Velog.

Za sve dodatne informacije javite se voditeljici projekta Jasni Dasović na e-mail:jasna.dasovic@gmail.com.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR