Otvorene prijave: 6. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida

6. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida, u organizaciji udruge Dragodid i TZ Grada Paga, održat će se u subotu 6. svibnja u Pagu. Pozivamo sve zainteresirane: one koji su se okušali u gradnji suhozida, ali i one koji to još nisu a htjeli bi, da sastave ekipe i prijave se. Dobrodošle su ekipe iz cijele Hrvatske.

Prvenstvo je dio programa Suhozidnog susreta koji će započeti dan ranije, u petak, 5. svibnja, a program će biti objavljen uskoro. Domaćini Susreta su Grad Pag i Solana Pag.

Okupljanje ekipa bit će u 9.30 sati kod bazena soli Solane Pag gdje će se tijekom natjecanja izgraditi kružni suhozidni objekt. Cilj je u zadanom vremenu (2h) od raspoloživog kamena izgraditi što kvalitetniji dvostruki suhozid/duplicu, unaprijed zadanih dimenzija (duljine, visine, dubine). Sve ekipe grade istovremeno, jedna do druge, svaka svoj segment zida. Vrednovat će se završenost segmenta i kvaliteta zida.
Nakon gradnje slijedi zajednički ručak, žiriranje i proglašenje pobjednika.

Ekipu čini do 4 člana / članice starija od 16 godina. Kotizacija po ekipi iznosi 30 EUR i plaća se prilikom registracije na licu mjesta. Svi natjecatelji dobivaju majice te im je osigurano osvježenje i ručak, a pobjednička ekipa osim pehara dobiva novčanu nagradu koja se pokriva iz prikupljenih kotizacija i jedno janje (donacija FFlak Pag). Prijave se šalju e-mailom na adresu info@dragodid.org do 20.4.2023. a trebaju sadržavati naziv ekipe, imena i adrese svih članova ekipe, te kontakt telefon i mail adresu najmanje jednog člana/članice ekipe. Broj ekipa je ograničen pa požurite!

Projekt uz suorganizatore i domaćine podupiru i Ministarstvo kulture i medija i Čistoća Pag.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR