Povratak HGSS-u

Zadnjeg vikenda u veljači, datuma 24. i 25. 2. 2024. godine vratili smo se pripomoći našim divnim domaćinima u Središtu za obuku Hrvatske gorske službe za spašavanje “Dragan Špehar Špeco”, Starigrad Paklenica.

Uz divan pogled na planinu, osjećali smo se dobrodošlima zahvaljujući domaćinima Marini i Lupiju koji su nas, uz priređen nam smještaj, tetošili i fantastičnom kuhinjom. Trebalo je puno toga skuhati, s obzirom na to da su nam se ovoga puta priključili planinari i ostali volonteri iz nekoliko dijelova Hrvatske, čime je radnu atmosferu u dvorištu Centra za obuku dizalo oko 30 ljudi. Planinari i ostali volonteri došli su motivirani, željni znanja i s visokom fizičkom spremom, stoga nam je obnova nekoliko metara zida bila uživanje uz dobru glazbu i još bolje priče.

Sanirali smo tri ruševne točke zida te smo jedan cijeli zid, nakon njegova rušenja, gradili od početka. Sumnja za uspješno ponovno podizanje tog zida brzo je nestala iz očiju naših volontera, nakon što su vidjeli kako svojim snagama i suradnjom mogu uspješno ostvariti predviđeno. Toliko nam je dobro išlo za rukom da smo za sam kraj odlučili između maslina sagraditi kameno ognjište u dvorištu Centra, kako bi slučajni prolaznici odmorili oči i dobili uvid u to kakve sve mogućnosti suhozidna gradnja donosi. Kameno ognjište bit će idealno mjesto druženja i okupljanja naše ekipe pri sljedećem povratku u Centar, kojeg s osobitim veseljem iščekujemo!

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR