Suhozidni teambuilding #2

Tekst i foto: Miran Križanić

U petak, 29.9.2017. održali smo još jedan suhozidni teambuilding. Nakon prošlogodišnjeg tb-a na Murteru imali smo već i nešto iskustva u vođenju masovne akcije sa 100tinjak polaznika. Organizatori su ovog puta bili ekipa iz Parka prirode Vransko jezero, s kojima surađujemo od 2011. Tradicionalni jesenski volonterski događaj „Suhozidi Vranskog jezera“ nakon 4 godine je prerastao u službeni proljetni volonterski program i manje suhozidne akcije, pa i evo u ovakve „komercijalne“ blic – akcije od nekoliko sati. Inače – akcija je slučajno pala u tjedan manifestacije Latinsko idro i k tome baš na Sv. Mihovila, pa smo zbog fešti u Murteru i Vrani uspjeli samo 2 „prava“ meštra prizvati. Čak 7 voditelja iz Dragodida asistiralo je meštrima Damiru Kapovu iz Betine i Zvonimiru Stojanovu iz obližnjih Draga u edukaciji.

image1
1 Lučica prosika iz zraka / lokacija teambulidinga / Polaznici pristižu autobusima

Burobrani na buri
S meštrima i organizatorima iz PP Vranskog sastali smo se na Prosici u 10h, a polaznici pristigli busevima u 11. Rasporedili smo se na atraktivnu lokaciju puta uz samo jezero, gdje se u perspektivi (kad naiđu bageri i financije) planira biciklistička staza. Zidovi – burobrani su dobrim dijelom urušeni pa smo ih u tih nekoliko sati pokušali dignuti. Bilo je dosta otkopavanja, ali s druge strane – kamen je bio dostupan na licu mjesta, pa nije bilo preteško. Polaznici su se prihvatili posla, neki su odmah zagrizli, a nekima je trebalo malo odmora u hladu i studiozno – teoretskog pristupa u dobrom raspoloženju.

image2
2 LIJEVO – obnova zidova uz samo jezero / Majstor Kapov sa polaznicima DESNO nastala je i gužvica / odmor u hladu i hidratacija su vrlo bitni!

Za kraj
Vrijeme je proletilo, ali rezultati nisu izostali. Oko 1 smo ispratili polaznike na ručak u njihov hotel, a mi smo se ostali družiti na Prosici uz odličan gulaš koji je ekipa iz Parka za marendu naručila u jednoj pirovačkoj konobi – pohvale kuharima i organizatorima! Na kraju ove sunčane i pomalo burovite akcije ponovo zaključujemo kako na jezeru suhozidarskog posla ne nedostaje. Bili smo stoga zadovoljni vidjeti kako modravski maslinici mogu ugostiti i ovakav, još uvijek nov tip teambulidinga i suhozidne akcije. Ako se ovako nastavi, vrijeme je da kajaking postane out! 🙂

image3
3 LIJEVO Vito iz parka sa meštrima: Stojanov (lijevo) i Kapov (desno) / Ekipa polaznika nakon akcije – osim suhozida radile su se i kućice za pse koje će biti donirane zadarskom azilu / Voditelji kod marende DESNO dva primjera obavljenog posla

P.S.
5 glavnih pozicija na kojima se radilo – uvijek zanimljive prije/poslije usporedne fotke.

image5image6 image7 image8

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR