Vremeplov: Radionica na Prviću, Kreativni dani Fausta Vrančića, 8. i 9. 10. 2016.

Naša listopadna suhozidna shema 2016. počela je otocima, pa smo već vikend nakon silbarske radionice krenuli put Murtera i Prvića.

Tekst: Jelena Kulušić
Foto: Ante Senjanović i Jelena Kulušić

Naša listopadna suhozidna shema 2016. počela je otocima, pa smo već vikend nakon silbarske radionice krenuli put Murtera i Prvića, petak 7. listopada bio je rezerviran za Murter, a subotu i nedjelju 8. i 9. proveli smo na Prviću.

1 Akcija
1 Akcija

Nakon uspješne teambuliding radionice s najvećim ikad brojem sudionika na Murteru, spuštala se večer, a mi smo lovili zadnji vapor za Prvić, otočić na kojem se od 7. do 9. listopada održavao festival „Kreativni dani Fausta Vrančića“. Ovu kreativnu multidisciplinarnu manifestaciju već četvrtu godinu organizira udruga Otok, na čiji poziv smo se odazvali. U sklopu festivala je kao i prošle godine planirano održavanje edukativne radonice suhozida te prezentacija „Gradimo u kamenu“.

2 Prezentacija Suhozid.hr i Gradimo u kamenu
2 Prezentacija “Suhozid.hr” i “Gradimo u kamenu”

3 Festivalski ukrasi
3 Festivalski ukrasi

Po dolasku na otok, koji se sastoji od dva „mista“ – Šepurine i Luke, krenuli smo u šetnju do potencijalne lokacije skorašnje radionice, a usput provjerivši kako se drže oni prošle godine obnovljeni zidovi. U lučkoj luci, nasuprot glavnog trga na kojemu se odvijala većina programa ovogodišnjih KDFV, primijetili smo urušene podzide uz put s rasutom hrpom prilično velika te manje ili više obrađena kamena. Iako smo mislili da se radi o lokaciji i materijalu predviđenom od organizatora za obnovu, ujutro smo, tek počevši čistiti saznali od vlasnika obližnje parcele da smo na krivom mjestu te da je kamenje namijenjeno podizanju buduće nekretnine.

4
Kako smo već bili izgubili pola prijepodneva, a ujedno i šansu za puštanje zmajeva, premjestili smo se na drugu poziciju koja bi mogla biti naša lokacija – za sanaciju je odabran urušen podzid puta koji povezuje dva otočka mjesta Luku i Šepurinu. S organizacijom in situ nismo imali problema, bili smo sami i lako se raspoređivali, vremenska prognoza je i ovaj put surađivala s nama. U dva prvićka dana (završili smo u nedjelju ujutro) popravili smo podzid pokrpavši tri veća urušavanja, popričali s većim brojem stanovnika koji su prošli našom rutom, predstavili udrugu i priručnik u Muzeju Fausta Vrančića, prisustvovali otočkoj premijeri filma koji nije o Ivici Todoriću, plovili gajetom i super se zabavili. Hvala dakle, svim sudionicima radionica s naše listopadne otočne turneje.

7

8 Na gajeti
4 Na gajeti

9 Prije
5 Prije

10 Gotovo!
6 Gotovo!

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR