Akcija Dragodid – u četvrtak!!!

Pozivamo sve zanteresirane, da ovaj četvrtak 24.3., provedu dan u dobrom i šarenom društvu lokalnih civilnih udruga u netaknutoj prirodi, pomažući održavanju prirodne i kulturne baštine otoka Visa. U organizaciji udruge 4 GRADA DRAGODID i Platforme Lissa, pozivamo vas na edukativnu praktičnu radionicu tradicionalnih tehnika gradnje u selu Dragodid, tijekom koje će se uz potporu međunarodne škole iz Moskve, napraviti i ekološka akcija čišćenja ovog sela.

DRAGODID LISSA

Pozivamo sve zanteresirane, da ovaj četvrtak 24.3., provedu dan u dobrom i šarenom društvu lokalnih civilnih udruga u netaknutoj prirodi, pomažući održavanju prirodne i kulturne baštine otoka Visa.

U organizaciji udruge 4 GRADA DRAGODID i Platforme Lissa, pozivamo vas na edukativnu praktičnu radionicu tradicionalnih tehnika gradnje u selu Dragodid, tijekom koje će se uz potporu međunarodne škole iz Moskve, napraviti i ekološka akcija čišćenja ovog sela.

Ovo je prva radionica s ciljem upoznavanja što većeg broja lokalnih (i stranih) dionika o suhozidanju, preventivno zaštićenoj nematerijalnoj kulturnoj baštini RH, kako bi se ova tradicionalna vještina promovirala u praktičnu i održivu tehniku gradnje, te nastavila praksa obnove suhozidne baštine diljem Jadrana.

Platforma LISSA, odnosno ova radionica je financirana u sklopu trogodišnjeg projekta ”Sudioničko upravljanje infrastrukturom” od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, i to kao jedina inicijativa na otoku Visu, kako bi se uspostavila otvorena platforma za potrebe civilnog društva i društvenog razvoja viškog arhipelaga.

Mjesto polaska je na križanju Ulice Grodac i don Mihovila Pavlinovića u Komiži (ispred KC Ivan Vitić) u 9.00 sati.

Uz radnu odjeću, svakako ne zaboravite dobru volju, jer to je glavni sastojak za pravi i dugovječan suhozid!

Udruge/članice platforme Lissa:

4 GRADA DRAGODID, ANATOMIJA OTOKA – CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ, LAG ŠKOJI, LAVURAT ZA POJA, PLAVI SVIJET INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE I ZAŠTITU MORA, PLESNI KLUB VIS, SVIMA – UDRUGA ZA RAZVOJ ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA I CIVILNIH INICIJATIVA, UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA-VIS i GRAD KOMIŽA

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR