Akcija na Srimi!

5. godišnja suhozidna gradionica na Srimi održat će se oko najveće težačke gomile u ovom dijelu Sredozemlja. Osim gradnje, sprema se i izložba fotografija Boška Fržopa!

5. godišnja suhozidna gradionica u neslužbenom hrvatskom suhozidnom parku – poluotoku Srimi, održat će se slijedeće subote, 14.5. oko najveće težačke gomile u ovom dijelu Sredozemlja, ujedno jedne od četiri bunje zaštićene kao kulturno dobro RH.

To je Čačina gomila u Rodinim stanima, s ugrađenom ovećom prostorijom i još niz malih spremišta i drugih detalja. Lokacija na karti Suhozid.hr – u neposrednoj blizini je interesantan lokalitet Vodena jama sa speleološkim objektom i drevnom težačkom lučicom.

Sastanak je u subotu 14.5. u 8:00 na autobusnoj stanici na Jadriji.

Osim gradnje, bit će i izložba fotografija vodičkih bunja, autora Boška Fržopa, a konkretni zadatak bit će učenje gradnje usuho na odabranim suhozidnim detaljima u okolici. Pokretač akcije Jadran Kale iz Muzeja grada Šibenika ove je godine pokrenuo i Grad Vodice, regionalni LAG More 249 i Dragodid na službeno sudjelovanje u organizaciji, pa se, ako vrijeme posluži, može očekivati vesela svibanjska subota u fantastičnom ambijentu Srime.

suhozidarska-radionica

 

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR