Gostujemo na Filozofskom, dođite!

U srijedu, 14. prosinca naš Marko Pejić gostuje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s predavanjem ''Suhozid i 4 GRADA DRAGODID - baština iz perspektive nevladinih udruga i organizacija''. Dođite!

Screenshot_32
U srijedu, 14. prosinca naš Marko Pejić gostuje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s predavanjem ”Suhozid i 4 GRADA DRAGODID – baština iz perspektive nevladinih udruga i organizacija”. 

Predavanje organizira mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a pozvani su svi zainteresirani. Održat će se s početkom u 18 sati u predavaonici A001. Dođite!

Plakat

Sažetak izlaganja
Suhozidna baština istočne obale Jadrana značajan je kulturni fenomen krševitih područja koji svjedoči o kontinuitetu i načinu života agrarnih zajednica i njihovom utjecaju na okoliš. Kao vještina zidanja predstavlja element nematerijalne baštine, tehniku gradnje kojom danas rijetki vladaju na majstorskoj razini. U predavanju će se, na temelju dugogodišnjeg rada udruge 4 GRADA DRAGODID koja se bavi revalorizacijom i zaštitom suhozidne baštine, govoriti o fenomenu suhozida, različitim pristupima zaštite i revalorizacije suhozida te ulozi, prilikama i izazovima djelovanja nevladinih udruga i organizacija u području zaštite i očuvanja baštine.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR