web o gradnji suhozida i sličnih -zida

Gostujemo na Filozofskom, dođite!

screenshot_3
U srijedu, 14. prosinca naš Marko Pejić gostuje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s predavanjem ”Suhozid i 4 GRADA DRAGODID – baština iz perspektive nevladinih udruga i organizacija”. 

Predavanje organizira mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a pozvani su svi zainteresirani. Održat će se s početkom u 18 sati u predavaonici A001. Dođite!

Plakat

Sažetak izlaganja
Suhozidna baština istočne obale Jadrana značajan je kulturni fenomen krševitih područja koji svjedoči o kontinuitetu i načinu života agrarnih zajednica i njihovom utjecaju na okoliš. Kao vještina zidanja predstavlja element nematerijalne baštine, tehniku gradnje kojom danas rijetki vladaju na majstorskoj razini. U predavanju će se, na temelju dugogodišnjeg rada udruge 4 GRADA DRAGODID koja se bavi revalorizacijom i zaštitom suhozidne baštine, govoriti o fenomenu suhozida, različitim pristupima zaštite i revalorizacije suhozida te ulozi, prilikama i izazovima djelovanja nevladinih udruga i organizacija u području zaštite i očuvanja baštine.

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Print
  • Tumblr

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Radne akcije galerija 2002-