Izgradnja japnenice u Pučišćima

Posjetite gradilište japjenice povrh Pučišća 21.4.-5.5. i sudjelujte u akciji očuvanja tradicionalne vještine dobivanja vapna!

13047883_1675024596095250_8303194889339345117_o

Jedinstvena akcije održat će se 21.4.-5.5. povrh Pučišća na Braču! Iskusni majstori uz pomoć volontera izgradit će vapnenicu koja se neće paliti, nego će ostati kao spomen suhozidnoj vještini i tehnici, te vapneničarskom zanatu. Proces gradnje bilježit će se, između ostalog i kroz etnografski projekt osnovnoškolaca iz Pučišća.

Organizatori pozivaju sve Bračane i ostale zainteresirane da se pridruže ovom vrijednom projektu! Hrana je osigurana za sve volontere, a smještaj je u kampu, u masliniku, na samoj lokaciji gradnje vapnenice. Za sve ostale informacije, kontaktirajte Lokalni volonterski centar Brač putem mail adrese lvc.brac@gmail.com, ili na Facebooku.

********************

Projekt provodi Udruga Zemlja Za Nas / Community Earth For Us, a partneri i suradnici na projektu su Osnovna škola Pučišća, USSOB, ANTROPOP, Udruga za otočni razvoj “Brač” i Dragodid.

********************
Organizatori se posebno zahvaljuju obitelji Drpić Dide iz Pučišća, koja je osigurala prostor za gradnju vapnenice, kao i meštrima koji će podijeliti svoja vrijedna znanja o samom procesu gradnje.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR