Najava: Dragodid u Boki Kotorskoj

Na poziv kotorske udruge EXPEDITIO ove nedjelje (30.9.) ćemo održati radnu akciju i poslije toga prezentaciju suhozidanja i naših aktivnosti.

prenosimo sa:

http://www.expeditio.org/sr/reference/2009-08-16-10-01-29/cseinheritage/921-poziv-za-uee-na-radionici-i-prezentaciji-o-tehnici-gradnje-suvozida-30-septembar-2012.html

Poziv za učešće na radionici i prezentaciji o tehnici gradnje suvozida, 30. septembar 2012.


Nevladina organizacija EXPEDITIO poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na radionici o tehnici  gradnje suvozida. Radionica će se održati u nedjelju, 30. septembra 2012 i vodiće je predstavnici organizacije Dragodid iz Hrvatske. Radionica će se odvijati kroz konkretni rad na lokalitetu u Boki Kotorskoj.Projekt Dragodid je inicijativa fokusirana na proučavanje i primjenu tehnika, materijala i struktura narodnog i tradicijskog graditeljstva na kršu. Ishodište projekta je selo Dragodid na otoku Visu, a glavne aktivnosti su organizacija suhozidnih graditeljskih radionica i popularizacija suhozidne tehnike gradnje. Dragodid je 2011. godine dobio nagradu Europa Nostra za kulturnu baštinu u kategoriji Edukacija, obuka i podizanje nivoa svijesti.  Dodatne informacija o aktivnostima organizacije Dragodid mogu se naći na veb sajtu www.dragodid.org.Svi koji su zainteresovani da nauče tradicionalnu tehniku gradnje suvozida i učestvuju u radionici mogu se prijaviti na telefon 032 302 520 ili e-mail adresu:office@expeditio.orgdo četvrtka 27. septembra 2012. Molimo zainteresovane da prilikom prijave ostave kontekt telefon i e-mail, kako bismo im naknadno javili tačan termin i mjesto održavanja radionice.

Istod dana, u nedjelju 30. septembra, nakon radionice biće održana i prezentacija za javnost o tehnici gradnje suvozida i o aktivnostima organizacije Dragodid na tom polju. Prezentacija će biti održana u 20:00, u Galeriji solidarnosti u Starom gradu Kotoru.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju prezentaciji.

Ova aktivnost realizuje se u okviru dva projekta koje EXPEDITIO realizuje:·CSEinHeritage – Uključivanje civilnog društva u očuvanje graditeljskog nasljeđa na području Zapadnog Balkana koji se implementira u okviru IPA programa Evropske komisije  – Podrška partnerskim aktivnostima između organizacija na polju kulture i Valorizacija ruralnog nasljeđa u Crnoj Gori koji je podržan od strane Hedaley Trust fondacije.

Dobrodošli!

EXPEDITIO
Centar za održivi prostorni razvoj
Kotor ~ Crna Gora

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR