web o gradnji suhozida i sličnih -zida

Najava: velebitska baština u Arheološkom muzeju

U sklopu izložbe “Starigrad Paklenica- Baština planine i mora” u Arheološkom muzeju u Zagrebu u četvrtak će 1.12. u 20 h predavanje će (izvan najavljenog programa) održati doajen hrvatske suhozidne priče arheologinja dr.sc.Aleksandra Faber. Tema je vrlo intrigantna – “Pretpovijesna arhitektura na Velikom Rujnu” – a radi se o jednoj dataciji suhozidne nastambe (ili brončanodobnog svetišta?) oko koje se arheolozi još nisu složili. Drugo predavanje je u petak, a prof. Mirjana Trošelj će govoriti o poznatim velebitskim mirilima u religijsko-simboličkom kontekstu.

plakat_znanstverni-skup_prapovijest-uma_amz_web

Iz najave na stranicama Arheološkog muzeja: 

Arheološki muzej u Zagrebu u tjednu 28. 11.- 04. 12. 2016. izložbom „Starigrad Paklenica- Baština planine i mora“ prezentira arheološku i etnološku baštinu, povijesno naslijeđe, prirodne značajke i ljepote Starigrada te kreativnu i umjetničku snagu njegovih stanovnika kroz fotografske i filmske uratke. Ostvarena u sklopu programa Baština Hrvatske u Arheološkom muzeju u Zagrebu, kojim se široj publici integralnim pristupom predstavlja zavičajna baština raznih krajeva Hrvatske, Izložba je dodatno obogaćena likovnim i literarnim radovima učenika OŠ Starigrad te trodnevnom serijom znanstveno- popularnih predavanja.

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Print
  • Tumblr

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Radne akcije galerija 2002-