Objavljena knjiga Tradicijska kamena kuća dalmatinskog zaleđa

Knjigu je izdalo Ministarstvo turizma, a napisao ju je arhitekt Zdravko Živković. Iako je naslovom tematski vezana uz zaleđe, u njoj se mogu naći općenito korisne stvari vezane uz obnovu i uređenje kamenih kuća. Knjiga je dostupna za download u .pdf obliku!

Knjigu je izdalo Ministarstvo turizma, a napisao ju je arhitekt Zdravko Živković iz Ministarstva kulture, inače poznat po publicističkoj i stručnoj djetnosti vezanoj uz ruralnu arhitekturu. Podnaslov joj je “Priručnik za obnovu i turističku valorizaciju”, dakle ciljana su joj publika vlasnici starih kamenih kuća koji ih žele turistički iskoristiti, te arhitekti i izvođači radova na obnovi. Iako je naslovom tematski vezana uz zaleđe, u njoj se mogu naći općenito korisne stvari koje se mogu primijeniti i na drugim lokalitetima sa ruralnom kamenom arhitekturom.

Knjiga je, nakon Posavske tradicijske kuće i Tradicijske kuće Slavonije i Baranje, treći takav priručnik u izdanju Ministarstva turizma, a što je najvažnije, dostupna je za download u .pdf obliku!

Tradicijska kamena kuća dalmatinskog zaleđa- priručnik za obnovu i turističku valorizaciju.pdf

150514_kamena_kucca-naslovna

150514_kamena_kucca-3 150514_kamena_kucca-10 150514_kamena_kucca-25 150514_kamena_kucca-38 150514_kamena_kucca-51 150514_kamena_kucca-56

 

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR