Povratak na Silbu – radionica obnove mocira: Ugljenica – Porat

Tekst i foto: Miran Križanić

Jedva smo stigli skupiti dojmove sa zadnje akcije na Silbi, a ljeto je već tu, i nova akcija, ovog puta u organizaciji Eugena i ekipe iz Društva za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe. Osim što se ističu obnovama suhozidnih puteva po otoku, jedan od njihovih upečatljivijih graditeljskih podviga zadnjih godina je obnova ikoničke silbenske „torete“ – kamenog vidikovca u centru mjesta.

Ova trodnevna radionica imala je jednostavan zadatak – obnoviti suhozide uz put od Ugljenice do Porta Sv. Ante. Dugogodišnjim zapuštanjem zid se urušio na više mjesta, često otežavajući prolaz ovim lijepim šumskim putem. Prvi dan bio je posvećen čišćenju raslinja koje počelo preuzimati put, a druga dva dana posvetili smo se popravljanju provala. Odaziv je bio dobar, pa je bilo dovoljno ruku, a na našu sreću niti kamena nije nedostajalo.

Da ne duljimo, u nastavku pogledajte fotke kako je to izgledalo prije i poslije ovog veselog vikenda. Organizatorima hvala na dobrom provodu i vidimo se uskoro opet na Silbi!

Galerija fotografija, od koje izdvajamo:

IMG_7265
Andrina rupa front
IMG_7472
Eugen i Jure front

 

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR