Radionica gradnje "na suvo" vraća boćanje na Orjensko sedlo

Željko Starčević iz PK Subra iz Herceg Novog javlja nam rezultate "visinske" suhozidne radionice održane 4. i 5.7.2015. na Orjenskom sedlu na 1600 m iznad Boke Kotorske. Osim što je lokacija zaista iznimna, takva je bila i tema: obnavljao se podzid zarušenog zoga - vjerojatno najvišeg u Crnoj Gori, a možda i šire. I to nije sve, nego stiže pozivnica i za prvi turnir u boćanju u nedjelju 18.8.!

Željko Starčević iz PK Subra iz Herceg Novog javlja nam rezultate “visinske” suhozidne radionice održane 4. i 5. 7. 2015. na Orjenskom sedlu, na 1600 m iznad Boke Kotorske, koju smo najavili ovdje. Osim što je lokacija zaista iznimna, takva je bila i tema: obnavljao se podzid zarušenog zoga – vjerojatno najvišeg u Crnoj Gori, a možda i šire. Demonstratori u gradnji su bili Nikola Brajović i Goran Vuković, dok je teoretski dio izveo Željko Starčević.

A kao epilog svega, mjesec dana kasnije stigla nam je pozivnica za boćarski turnir za nedjelju 18.8.! Što reći nego svaka čast Željku Starčeviću i PK Subra!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Planinarski klub “Subra” organizovao je proteklog vikenda,  (subota i nedjelja) drugu radionicu tradicionalne gradnje “na suvo”. Nakon okruženja planinarskog doma “Za Vratlom”, gdje se radilo na podizanju novih suvomeđa, na red je došla i okolina planinarskog doma “Orjen sedlo”, gdje je 10 volontera radilo na obnovi urušenog suhozidnog podzida boćarskog zoga….

Radionica gradnje na suvo vraca bocanje na Orjensko sedlo_Page_1 Radionica gradnje na suvo vraca bocanje na Orjensko sedlo_Page_2

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kupanje nakon rabote DSC_0033 Zeljko Starcevic DSC_0020 Kupanje nakon rabote OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bocanje i planinarenje na Sedlu, program

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR