Radionica obnove suhozida Gea Viva

Tekst i foto: Mislav Tovarac

Vikend 12.-13. svibnja obilježila je radionica obnove suhozida na ekološkom imanju Gea Viva na Braču poviše Milne. Pod vodstvom naših mentora, sudionici kampa i ostali zainteresiranih što su nam se pridružili obnovili smo tridesetak metara zida i sanirali jednu provalu. Radionica je počela u petak u popodnevnom terminu kada je izgledalo da će nas kiša spriječiti u naumu, no unatoč nepredvidivim uvjetima poslužila nas je sreća i kiše nas je zaobišla.

U petak smo presložili jedan dulji segment zida i zatvorili ga na kantun. Sudionici su nakon brzog tečaja o osnovama suhozidanja brzo savladali osnovnu tehniku i prionuli zidanju. Upravo zato što se radilo o obnovi, a ne slaganju iz nule, svi su mogli zidati iz prve ruke.


Prije


Poslije

Slika3
Slika4
Slika5
Slika6

Subota je prošla uz korekcijske radove i dovršavanje posla od petka, dok se jedan tim bavio provalom sa unutarnje strane ceste koja prolazi uz imanje. Uz malo domišljatosti i doze iskustva, i taj problem je riješen unatoč veoma nezgodnoj situaciji.

Prije
Prije
Poslije
Poslije

Zahvaljujemo svim polaznicima na interesu, domaćinu na organizaciji i smještaju i Eolu i Zefiru što su nas poštedjeli kiše i vjetra. Do idući put!

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR