Najava: Velika suhozidna akcija u Crikvenici

Muzej Grada Crikvenice organizira volontersku akciju obnove porušenih gromača u naselju Kotor u Crikvenici - u četvrtak, 20. travnja 2017.

U suradnji Muzeja Grada Crikvenice, Grada Crikvenice i nas kao voditelja radionice, u četvrtak 20. travnja 2017. održat će se radionica obnove porušenih gromača u naselju Kotor u Crikvenici.

Suhozid-Kotor-105-of-161_1200x800
Ciljevi radionice su: educiranje lokalnog stanovništva o važnosti očuvanja gromača i načinu izgradnje, tj. obnove postojećih gromača, popravak dijela urušenih gromača i prezida na pristupnom putu prema naselju Kotor, dokumentiranje načina i specifičnosti lokalnog suhozidanja kroz rad s lokalnim mentorom, edukacija sudionika o općim tehnikama i pravilima suhozidne gradnje te popularizacija gromača kao vještine i baštine u lokalnoj zajednici i široj javnosti.

Radionica je namijenjena svima: lokalnim udrugama, građanima, učenicima, studentima i široj javnosti. Sudjelovanje je besplatno, a sudionicima će biti osigurane radne rukavice, alat i ručak. Mjesto okupljanja je ispred ulaza u Gradsku sportsku dvoranu u Crikvenici u 8 sati ujutro odakle se odlazi pješice na Kotor.

Više o kotorskim suhozidima u publikaciji: Suhozidi kotora

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR