web o gradnji suhozida i sličnih -zida

Velika suhozidna akcija u Crikvenici

U suradnji Muzeja Grada Crikvenice, Grada Crikvenice i nas kao voditelja radionice, u četvrtak 20. travnja 2017. održat će se radionica obnove porušenih gromača u naselju Kotor u Crikvenici.

Suhozid-Kotor-105-of-161_1200x800
Ciljevi radionice su: educiranje lokalnog stanovništva o važnosti očuvanja gromača i načinu izgradnje, tj. obnove postojećih gromača, popravak dijela urušenih gromača i prezida na pristupnom putu prema naselju Kotor, dokumentiranje načina i specifičnosti lokalnog suhozidanja kroz rad s lokalnim mentorom, edukacija sudionika o općim tehnikama i pravilima suhozidne gradnje te popularizacija gromača kao vještine i baštine u lokalnoj zajednici i široj javnosti.

Radionica je namijenjena svima: lokalnim udrugama, građanima, učenicima, studentima i široj javnosti. Sudjelovanje je besplatno, a sudionicima će biti osigurane radne rukavice, alat i ručak. Mjesto okupljanja je ispred ulaza u Gradsku sportsku dvoranu u Crikvenici u 8 sati ujutro odakle se odlazi pješice na Kotor.

Više o kotorskim suhozidima u publikaciji: Suhozidi kotora

Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Print
  • Tumblr

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Radne akcije galerija 2002-