Izašla 5. knjiga Arhitekture Slovenije

Tvrtka I2 i Arhitektonski fakultet u Sveučilišta u Ljubljani objavili su petu i ujedno zaključnu knjigu iz regionalno koncipirane serije monografija profesora Boruta Juvaneca, pod nazivom "ARHITEKTURA SLOVENIJE 5 Vernakularna arhitektura, Kraški svet". Knjiga je dvojezična, SLO-ENG.

Tvrtka I2 i Arhitektonski fakultet u Sveučilišta u Ljubljani objavili su petu i ujedno zaključnu knjigu iz regionalno koncipirane serije monografija profesora Boruta Juvaneca, pod nazivom “ARHITEKTURA SLOVENIJE 5 Vernakularna arhitektura, Kraški svet”.

Knjigu je opremio Juvančev znanstveni suradnik dr. sc. Domen Zupančič, naklada je 700 komada. Svih pet knjiga ima preko 1000 stranica sa nekoliko stotina fotografija, crteža i shema. Opisima i fotografijama građevina pridružene su i GPS koordinate! Tekst je dvojezičan SLO-ENG, sa sažecima na francuskom i njemačkom. Najavu knjige i .pdf izvadak, kao i izvatke iz ostalih knjiga iz serije možemo naći na stranicama izdavača.

Obzirom na Juvančevo široko poznavanje fenomena nepravog svođenja i tradicijske, odn. vernakularne arhitekture uopće, sigurno se radi o zanimljivoj knjizi, a zbog pripadnosti istom kulturnom krugu i integralnog razmatranja fenomena (primjeri sa cijelog Mediterana), može biti korisna proučavateljima suhozidne baštine i daleko izvan granica slovenskog Krasa. Kad je pročitamo, malo ćemo je i opisati ovdje, do tada, pazite da se ne rasproda 🙂

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR