Kontakti suhozidara

Potaknuti sve brojnijim upitima za kontakt suhozidara, pokrećemo rubriku "Burza suhozida!" Za početak objavljujemo kontakte suhozidara koji su nam se sami javili, ideja je da ovo mjesto postane oglasna ploča za ponudu i potražnju suhozidnih angažmana!

15941377_1715576835159273_7066278899352015709_n

Potaknuti sve brojnijim upitima za kontakt suhozidara, pokrećemo rubriku “Burza suhozida!”.

Za početak ćemo u ovom postu objaviti kontakte koje smo prikupili kroz proljetni poziv za registraciju umijeća kao kulturnog dobra, a ideja je da ovo mjesto postane oglasna ploča za ponudu i potražnju suhozidnih angažmana.

 

7 komentara

 1. Poštovani!
  Mene zanima da li mi se može netko javiti za detaljnije informacije o popravcima djelomično porušenih suhozida i kako doći do sredstava potpore za obnovu suhozida?
  Ljep pozdrav Jerko Imotski!
  jerko.majic2@gmail.com

 2. Dobar dan Jerko, što se obnove tiče, ovisi gdje su i čiji su suhozidi. Za suhozide u vinogradima i na ostalim poljoprivrednim površinama, “pravim” sredstvima potpore za obnovu porušenih suhozida nadamo se tek kroz mjere Ruralnog razvoja, a kad će uslijediti … možda ove godine, ali tek krajem (preduvjet je status poljoprivrednika, odn. upis parcele u ARKOD). Do sada su sredstva za obnovu dolazila od gradova/općina, županija, Ministarstva kulture, te još nekolicine drugih ministarstava, ali skromno i samo za komunalne akcije npr. edukativne radionice, obnovu putova i sl., ili ako je baš neki izniman lokalitet važan za cijelu zajednicu kao npr. Takala u Bakarskom zaljevu… Pozdrav, FŠ

 3. Poštovani ! Imam problem sa srušenim suhozidom kojeg su prije desetak godina srušili djelatnici HEP-a Novalja. Naime kompletan suhozid su srušili i od kamenja napravili temelj za betonski stup, usput su mi uzeli oko 4 kvadrata zemljišta. Što da radim, ovi iz HEP-a iz godine u godinu obećavaju popravit štetu da bi mi jednom prilikom rekli da to nije njihov problem.
  Pozdrav; Dobre !

 4. Poštovani,
  odgovor na Vaše pitanje zapravo izlazi iz domene zaštite kulturnih dobara. Prava domena tog pitanja je zaštita privatnog vlasništva i tu sigurno imate veće šanse za uspjeh. U tom smislu Vam preporučamo da se oboružate strpljenjem, proučite slične slučajeve npr. http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/10219-hep-ov-betonski-stup-podignut-na-privatnoj-zemlji , prema mogućnost potražite savet odvjetnika i pokušate od HEP-a ishoditi naknadu štete. Sretno!

 5. Dobar dan,
  Imam građ.zemljište na otoku Krku, Garica,omeđeno suhozidom koji je podosta rasut.Voljela bih ga vratiti u prvobitno stanjr, popraviti.Da li imate sugestiju koga bih mogla angažirati ?
  Lp
  Vesna Malner
  0912527750

 6. Poštovana! U našoj “Burzi suhozidara” nažalost nema nikoga s Krka (ima ih s Cresa i Raba, Praputnjaka, Hreljina…), ali siguran sam da i na Krku ima dosta obrtnika i firmi koji se i s tim bave. Ako nemate nikog od domaćih za pitati, obratite se komunalcima, oni stalno rade s raznim izvođačima pa vjerojatno imaju nekakve kontakte. Pitajte i PZ Vrbnik. Lp i sretno!

 7. Postovani,
  imate li nekog sugozidara za Okrug Gornji?
  Trebam popraviti jedan sugozid cca 10 max.
  lp
  Karmela
  0916171064

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR