Kontakti suhozidara

15941377_1715576835159273_7066278899352015709_n

Potaknuti sve brojnijim upitima za kontakt suhozidara, pokrećemo rubriku “Burza suhozida!”.

Za početak ćemo u ovom postu objaviti kontakte koje smo prikupili kroz proljetni poziv za registraciju umijeća kao kulturnog dobra, a ideja je da ovo mjesto postane oglasna ploča za ponudu i potražnju suhozidnih angažmana.

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Print
 • Tumblr

Posted

in

by

Comments

6 responses to “Kontakti suhozidara”

 1. Jerko Avatar
  Jerko

  Poštovani!
  Mene zanima da li mi se može netko javiti za detaljnije informacije o popravcima djelomično porušenih suhozida i kako doći do sredstava potpore za obnovu suhozida?
  Ljep pozdrav Jerko Imotski!
  jerko.majic2@gmail.com

 2. Filip Šrajer Avatar
  Filip Šrajer

  Dobar dan Jerko, što se obnove tiče, ovisi gdje su i čiji su suhozidi. Za suhozide u vinogradima i na ostalim poljoprivrednim površinama, “pravim” sredstvima potpore za obnovu porušenih suhozida nadamo se tek kroz mjere Ruralnog razvoja, a kad će uslijediti … možda ove godine, ali tek krajem (preduvjet je status poljoprivrednika, odn. upis parcele u ARKOD). Do sada su sredstva za obnovu dolazila od gradova/općina, županija, Ministarstva kulture, te još nekolicine drugih ministarstava, ali skromno i samo za komunalne akcije npr. edukativne radionice, obnovu putova i sl., ili ako je baš neki izniman lokalitet važan za cijelu zajednicu kao npr. Takala u Bakarskom zaljevu… Pozdrav, FŠ

 3. Dobre Avatar
  Dobre

  Poštovani ! Imam problem sa srušenim suhozidom kojeg su prije desetak godina srušili djelatnici HEP-a Novalja. Naime kompletan suhozid su srušili i od kamenja napravili temelj za betonski stup, usput su mi uzeli oko 4 kvadrata zemljišta. Što da radim, ovi iz HEP-a iz godine u godinu obećavaju popravit štetu da bi mi jednom prilikom rekli da to nije njihov problem.
  Pozdrav; Dobre !

 4. Filip Šrajer Avatar
  Filip Šrajer

  Poštovani,
  odgovor na Vaše pitanje zapravo izlazi iz domene zaštite kulturnih dobara. Prava domena tog pitanja je zaštita privatnog vlasništva i tu sigurno imate veće šanse za uspjeh. U tom smislu Vam preporučamo da se oboružate strpljenjem, proučite slične slučajeve npr. http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/10219-hep-ov-betonski-stup-podignut-na-privatnoj-zemlji , prema mogućnost potražite savet odvjetnika i pokušate od HEP-a ishoditi naknadu štete. Sretno!

 5. Vesna Avatar
  Vesna

  Dobar dan,
  Imam građ.zemljište na otoku Krku, Garica,omeđeno suhozidom koji je podosta rasut.Voljela bih ga vratiti u prvobitno stanjr, popraviti.Da li imate sugestiju koga bih mogla angažirati ?
  Lp
  Vesna Malner
  0912527750

 6. Filip Šrajer Avatar
  Filip Šrajer

  Poštovana! U našoj “Burzi suhozidara” nažalost nema nikoga s Krka (ima ih s Cresa i Raba, Praputnjaka, Hreljina…), ali siguran sam da i na Krku ima dosta obrtnika i firmi koji se i s tim bave. Ako nemate nikog od domaćih za pitati, obratite se komunalcima, oni stalno rade s raznim izvođačima pa vjerojatno imaju nekakve kontakte. Pitajte i PZ Vrbnik. Lp i sretno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *