Kras 2o11: Izložba u Divači

U drugoj polovici travnja održana je suhozidna radionica na slovenskom Krasu. Izložba rezultata radionice je trenutno u Divači, a traje do 27.5.2011.

(tekst Borut Juvanec, prijevod F.Š.)

pdf. plakata radionice

foto: Darja Kranjc

Izložba Arhitektonske radionice Suhozid Kras 2o11

13. svibnja 2011. otvorena je izložba radionice Suhozid projekta Kras 2o11, održane pod pokroviteljstvom SAZU, Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Univerze v Ljubljani i Mediacarsa. Na radionici su sudjelovali različiti stručnjaci, najviše arhitekti i studenti arhitekture iz Slovenije, Italije i Škotske. Škotski gost, g. Norman Haddow, stonedyker, boravio je u Sloveniji kao stipendist Winston Churchill Cultural Trusta iz Londona.

Izložba je postavljena u Knjižnici Divača i moći će se vidjeti do 27. svibnja. Šesdeset panoa predstavlja tehničke nacrte, snimke i fotografije rada i razultata; zidova, popravka dvije hiške (kraske »bunje« op. prev.) i izgradnje dvije nove, te istraživačkog rada studenata Pedagoškog fakulteta u Ljubljani. Posebno se ističu skice arhitekta Domena Zupančiča.

Izložba će se preseliti prvo u Italiju, potom se vraća na Akademiju, a i neki drugi su zainteresirani za njeno predstavljenje.

Projekt Kras 2o11 dobiva s tom izložbom novu dimenziju i poticaj.

Razstava Arhitekturne delavnice Suhozid Kras2o11

13. maja 2o11 je bila odprta razstava delavnice Suhozid projekta Kras 2o11, ki je tekla pod pokroviteljstvom SAZU, Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Univerze v Ljubljani in Mediacarsa. Delavnice so se udeležili različni strokovnjaki, ne le arhitekti in študenti arhitekture, iz Slovenije, iz Italije in s Škotskega. Škotski gost, gospod Norman Haddow, stonedyker, je bil v Sloveniji kot štipendist Winston Churchill Cultural Trust iz Londona.

Razstava je postavljena v Knjižnici Divača in bo na ogled do 27. maja 2o11.

Šestdeset panojev predstavlja tehnične načrte, posnetke in fotografije dela in rezultatov: zidu, popravila dveh hišk in dveh novih, pa raziskovalno delo študentov Pedagoške fakultete iz Ljubljane. Posebej izstopajo skice arhitekta, docenta Domna Zupančiča.

Razstava se bo selila naprej v Italijo, potem se bo vrnila na Akademijo znanosti in umetnosti v Ljubljano, za njeno predstavitev pa se jih zanima še kar nekaj.

Projekt KRAS2o11 dobiva s to razstavo nove dimenzije in nov zagon.

 

 

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR