Odlična vijest: objavljeni prvi stalni programi za suhozidno volontiranje u Hrvatskoj

Parkovi prirode Vransko jezero i Telašćica objavili su volonterske programe putem kojih se zainteresirani, uz osiguran smještaj i prehranu, tijekom proljetnih i jesenskih mjeseci mogu uključiti u obnovu i uređenje maslinika i suhozida!

U nizu volonterskih programa koje su objavili hrvatski parkovi prirode i nacionalni parkovi, dva su suhozidna! U Parku prirode Telašćica u rujnu traže volontere za program Njegovatelj maslina i graditelj suhozida, a u Parku prirode Vransko jezero od svibnja do lipnja i od rujna do listopada za program Suhozidar, koji osim uređenja suhozida Modrava, najvećeg maslinika u Dalmaciji, uključuje i njihovo kartiranje.

 

program_PP_Vransko_jezero_2-1024x683

Princip volonterskog angažmana sastoji se u tome da se – u periodu od tjedan do mjesec dana – već kako je specificirano, uz osiguran smještaj i prehranu, zajedno sa osobljem Parka uključite u njegovo uređenje. Postoji određena satnica koju treba odraditi, a osim upoznavanja i usavršavanje vještine, cijela stvar je dobra prilika i da u slobodno vrijeme upoznate neke od najljepših dijelova Hrvatske: iznutra i iz prve ruke.

2 komentara

  1. Prekrasno, kontaktirajte me na e-mail za termine volontiranja <3

  2. @ Dubravka Tješinski, nije baš jasan komentar … volonteri se javljaju direktno u PP Vransko jezero i PP Telašćica ispunjavanjem online formulara.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR