Suhozidi simbol Dalmacije

 

prenosimo sa

http://www.rera.hr/Novosti/tabid/86/articleType/ArticleView/articleId/262/Zavrsena-izrada-Strategije-brendiranja-Splitskodalmatinske-zupanije-Predstavljeni-znak-logotip-i-slogani.aspx

(…)

Ključne komunikacijske konstante odnosno znak, logotip i predloženi slogani dosljedno se oslanjaju na rezultate opsežnih istraživanja.

U  pravilu se to svodi na jedan snažan element identifikacije – kamen i njegovu izvedenicu suhozid, kao ključni novi vizualni identitet, koji u sebi sadrži asocijaciju na more, masline, vinarstvo i jadransko podneblje općenito. Suhozid je uz to  prepoznat kao integrativni vizualni element podjednako karakterističan za otoke, priobalje i zaleđe odnosno kao simbol ustrajnosti,truda i strpljivosti.

(…)

Mar, volja i znoj utkani u tisuće kilometara suhozida jasno pokazuju drevnu tradiciju otimanja škrte zemlje kamenjaru. Plodovi tog rada donosili su, donose i donosit će vrhunsku arhitekturu, vrhunske masline i vrhunsko vino podsjećajući da ništa što je toliko kvalitetno ne stječe se preko noći. Ovu će tezu potvrditi svaki težak ili ribar. Simbolična je to poruka i za nove generacije,koje na ovom poimanju,ali sa novim tehnologijama i znanjima moraju nastaviti tamo gdje su stali njihovi preci.

 

 

 

 

 

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Print
 • Tumblr

Posted

in

by

Comments

3 responses to “Suhozidi simbol Dalmacije”

 1. Quelava Avatar
  Quelava

  gle, ukradoše nerođeni Dragodid logo 😉
  vidite da je bio dobar, he he

 2. Saky Avatar
  Saky

  je, ali je ovo u tlocrtu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *