Suhozidi simbol Dalmacije

Završena izrada Strategije brendiranja Splitsko-dalmatinske županije: Predstavljeni znak, logotip i slogani

 

prenosimo sa

http://www.rera.hr/Novosti/tabid/86/articleType/ArticleView/articleId/262/Zavrsena-izrada-Strategije-brendiranja-Splitskodalmatinske-zupanije-Predstavljeni-znak-logotip-i-slogani.aspx

(…)

Ključne komunikacijske konstante odnosno znak, logotip i predloženi slogani dosljedno se oslanjaju na rezultate opsežnih istraživanja.

U  pravilu se to svodi na jedan snažan element identifikacije – kamen i njegovu izvedenicu suhozid, kao ključni novi vizualni identitet, koji u sebi sadrži asocijaciju na more, masline, vinarstvo i jadransko podneblje općenito. Suhozid je uz to  prepoznat kao integrativni vizualni element podjednako karakterističan za otoke, priobalje i zaleđe odnosno kao simbol ustrajnosti,truda i strpljivosti.

(…)

Mar, volja i znoj utkani u tisuće kilometara suhozida jasno pokazuju drevnu tradiciju otimanja škrte zemlje kamenjaru. Plodovi tog rada donosili su, donose i donosit će vrhunsku arhitekturu, vrhunske masline i vrhunsko vino podsjećajući da ništa što je toliko kvalitetno ne stječe se preko noći. Ovu će tezu potvrditi svaki težak ili ribar. Simbolična je to poruka i za nove generacije,koje na ovom poimanju,ali sa novim tehnologijama i znanjima moraju nastaviti tamo gdje su stali njihovi preci.

 

 

 

 

 

 

3 komentara

  1. gle, ukradoše nerođeni Dragodid logo 😉
    vidite da je bio dobar, he he

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR