Tako se to radi: osnovan Živi muzej Krasa

Suradnik Sergio Gnesda šalje linkove: pogranične općine slovenskog i talijanskog krša europskim su prekograničnim projektom lansirale Živi muzej Krasa. Glavni naglasak je na kamenom okolišu.

Dragi kolege ljubitelji kamena iz Slovenije već dulje vrijeme uspješno vode i provode razne projekte u Istri i na Krasu, sa naglaskom na kamenom okolišu kao bazi kulturne i prirodne baštine.

Kao neki okvir navedimo za početak svjetski poznati Inštitut za raziskovanje Krasa u Postojni, zatim projekt KRAS 2011 u koordinaciji ekipe Juvanec – Zupančič sa Arhitektonskog fakulteta u Ljubljani, zatim nedavno završen zanimljiv prekogranični slovensko-hrvatski EU projekt REVITAS, u kojem je (dovoljno je reći) sudjelovao i Branko Orbanić, zatim IPA Adriatic EU projekt Roof of Rock koji se protegnuo na cijelu istočnu obalu Jadrana, te kao zadnja vijest i netom osnovan Živi muzej Krasa, također kao dio prekograničnog EU projekta, ovog puta slovensko-talijanskog (ali i opet iniciranog sa slovenske strane). Ima toga još, svaka čast!

vijest na Slovemedija.it http://www.slomedia.it/zazivel-cezmejni-zivi-muzej-krasa-foto-galerija

službena stranica ŽIVI KRAS – VIVI CARSO: http://www.visitkras.info/

 

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR