Sa 1. prvenstva Hrvatske u gradnji suhozida

Sudjelovala je naša ekipa, evo slika i par riječi.

U Kolanu na otoku Pagu 17.06.2011. godine održano je 1. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida.  Sudjelovale su ekipe Drvenika, Kolana, Luna, otoka Krka, Povljane, Tisna i Vodica, te ekipa udruge Dragodid. Usporedo sa Prvenstvom u gradnji suhozida održalo se i 5. državno prvenstvo u striži ovaca, nakon čega je uslijedila velika fešta.

Ekipe su u deset minuta morale složiti što više metara suhozida primjerene čvrstoće, širine 60 centimetara i visine 1 metar, od unaprijed pripremljene hrpe kamenja. Uz dužinu, ocjenjivala se i statika zida, kao i estetska komponenta.

Suci su smatrali kako su sve ekipe bile odlične, da su imali težak posao odlučiti pobjednika, te su zaključili da su sve ekipe pobjednici. Ipak, uz poštovanje prema gesti domaćina, valja priznati da je ekipa Kolana, iako jedna od vremešnijih, sazidala najduži i najljepši suhozid, pri čemu se nisu niti ispotili, za razliku od nas ostalih. Nama ostalima je bilo drago doći učiti od najboljih, što ćemo ponovo učiniti slijedeće godine, kada se planira još veći broj sudionika.

 

galerija slika na Facebook stranici organizatora: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.218051278226466.62676.116442731720655

 

 

3 komentara

  1. […] smo prihvatili, s naše strane akciju je nosila družina koja nam je osvjetlala obraz na nedavnom prvenstvu Hrvatske u suhozidu predvođena Mišom Renićem (+ Dini, Nenad i Ivo, te Željko iz Otočca), a sa “velebitske […]

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR